دل نوشته های یک متخصص در زمینه آجیل و خشکبار

در این وبلاگ سعی می شود اطلاعات تخصصی و بعضا عمومی در حوزه آجیل، خشکبار و تنقلات قرار بگیرد.

دل نوشته های یک متخصص در زمینه آجیل و خشکبار

در این وبلاگ سعی می شود اطلاعات تخصصی و بعضا عمومی در حوزه آجیل، خشکبار و تنقلات قرار بگیرد.

میوه خشک چه خواصی دارد؟

میوه در هر حالتی چه تازه باشد و چه خشک شده، برای شما خوب است و فوایدی به همراه دارد. در حالت طبیعی میوه خشک شده می تواند یک میان وعده مناسب برای دفع احساس گرسنگی باشد و می توان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد و از همین رومی تواند جایگزین مناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل آن باشد.

علی رغم فواید میوه های خشک، متخصصان معتقدند مهم ترین وجه تمایز میوه های خشک شده با میوه های تازه، تبخیر آبی است که حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.البته میوه های خشک شده برای مصرف در شرایط خاص مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزش‌هایی مانند کوهنوردی که امکان حمل وزن زیاد بار وجود ندارد، سودمند هستند. پزشکان توصیه می ‌کنند که در صورت امکان حداقل روزی ۲ لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف شود که اگر تازه باشد، بهتر خواهد بود.

میوه ها جزو تنها گروه غذایی هستند که تمام ارزش های غذایی را دارا هستند و سرشار از ویتامین ها، فیبرها و آنتی اکسیدان ها هستند که برای حفظ شادابی و در امان ماندن از هر گونه بیماری باید آنها را مصرف کنید. از این رو در این مطلب می خواهیم بررسی کنیم که کالری میوه های خشک بیشتر است یا میوه های تازه:

سیب: اگر چه سیب تازه حاوی میزان زیادی قند طبیعی و ضروری است اما خشک شده آن حاوی قند بیشتری است که کاملا غیرضروری هستند. از مصرف میوه های خشک شده آماده پرهیز کنید، تا جایی که می توانید آنها را خود در منزل تهیه کنید.

زردآلو: معمولا برای حفظ رنگ نارنجی و نرم بودن زردآلو خشک شده، از دی اکسید گوگرد استفاده می کنند. در حقیقت زردآلو اگر به صورت طبیعی خشک شود، به رنگ قهوه ای در می آید و به هیچ وجه نمی تواند رنگ نارنجی و تازگی خود را حفظ کند.

آلبالو: طعم ترشی برخی از آلبالو خشک هایی که در بازار وجود دارند، کاملا غیرطبیعی هستند و علت اصلی آن اضافه کردن انواع مواد شیمیایی به آنها است. بنابراین پیش از خرید این ماده، حتما به بسته بندی آن بیشتر دقت کنید و مواد تشکیل دهنده آن را با دقت بخوانید تا بدانید چه چیزی را میل می کنید.

 

بسیاری از آدم‌ها میوه‌ی تازه را به میوه‌ خشک ترجیح می‌دهند زیرا معتقدند در فرایند خشک کردن و جهت افزایش زمان نگهداری این محصولات، به میوه‌های خشک نمک و قند اضافه می‌شود؛ و به این دلیل، این خوراکی‌ها سالم نیستند. ولی، در این مقاله قصد داریم فهرست شگفت‌انگیزی از انواع میوه‌ خشک و فوایدشان را ارائه دهیم که نشان می‌دهد فرایند خشک کردن و نگهداری این میوه‌ها، نه فقط کمک می‌کند این خوراکی‌های خوشمزه مدت زمان بیش‌تری سالم و قابل خوردن بمانند، بلکه مواد مغذی این میوه‌ها را به طور کامل حفظ می‌کند و باعث می‌شود بتوانید از فوایدشان برای سلامتی‌تان به طور کامل بهره‌مند شوید.

 

۱. برگه هلو، منبعی عالی برای فیبر

فیبر از آن دست ترکیباتی است که به آسانی در هر کدام از میوه‌‌های خشک، از جمله هلو خشک یافت می‌شود. هر وعده‌ی مصرف به اندازه‌ی نصف فنجان میوه‌ خشک هلو حاوی حدود ۷ گرم فیبر، تقریبا ۳۰ درصد از نیاز روزانه به ویتامین A، و مقدار اندکی مواد معدنی نظیر مس و پتاسیم است.

اگر از فواید فیبر برای سلامتی آگاه باشید، حتما می‌دانید چرا هلو خشک بهترین میوه‌ی خشک برای کمک به سلامتی دستگاه گوارش و درمان یبوست است. اگرچه هلو شاید آن‌چنان محبوب نباشد، ولی آن‌هایی که عاشق مخلوطی از طعم‌های ترشی و شیرینی هستند، حتما هلو را خیلی دوست دارند.

۲. سیب خشک، میان‌وعده‌ای کم کالری

یکی از دلایلی که آدم‌ها عاشق سیب هستند این است که خوردن این میوه هنگام صبحانه برای سلامتی انسان بسیار مفید است. ولی، سیب خشک (یا برگه سیب) چه‌طور؟ آیا می‌دانید حتی سیب خشک نیز به عنوان میان‌وعده‌ای سالم شناخته می‌شود؟ دلیل این مسئله نیز کم کالری بودن میوه‌ خشک سیب است.

به عبارت دیگر، هر وقت هوس خوردن تنقلات کردید، ولی در عین حال، نمی‌خواهید وزن‌تان زیاد شود یا کربوهیدرات بیش‌تری به رژیم غذایی‌تان اضافه شود، شاید افزودن مقداری سیب خشک به فهرست خریدتان فکر بسیار خوبی باشد.

۳. سُرخالو خشک، برای تامین نیاز روزانه‌ به ویتامین C

در میان میوه‌های خشک، شاید سرخالو آن‌چنان محبوب نباشد و هم‌چنین فواید آن برای سلامتی آن‌چنان شناخته شده نیز نباشند، ولی آیا می‌دانید یک وعده‌ی مصرف سرخالو، به اندازه‌ی نصف فنجان می‌تواند نیاز روزانه‌تان را به ویتامین C تا بیش از ۲۴۴ درصد تامین کند؟

ویتامین C نقش بسیار مهمی در سلامت انسان دارد، زیرا مسئول کنترل دستگاه ایمنی بدن است؛ هم‌چنین، باعث می‌شود کلاژن به اندازه‌ی کافی به پوست برسد، و در نهایت، باعث بهبود جذب آهن و تولید گلبول‌های قرمز خون می‌شود. بنابراین، مصرف سرخالو خشک در طول دوره‌ی نقاهت از بیماری بسیار توصیه می‌شود.

 

کیوی خشک شده با وجود ویتامین C ، سیستم بدنی شما را در مقابل بیماری ها تقویت می کند. جالب است بدانید ویتامین C موجود در کیوی دو برابر پرتقال است. کیوی با داشتن ویتامین C زمینه مناسبی را برای جذب کامل آهن در بدن فراهم می کند. فقر آهن بیماری شایع در زنان است و موجب عدم تمرکز، افسردگی و ضعف بدنی می شود که با مصرف کیوی از می توان آن را کاهش داد. مصرف کیوی خشک شده برای کسانی که دچار یبوست می باشند بسیار پرفایده و موثر است.

انجیر خشک شده حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام فنول است که با از بین بردن رادیکال های آزاد، از ریسک بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری می کند. به علت وجود فیبر بسیار در انجیر خشک این میوه خشک شده برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند بسیار مفید است. اما لازم به ذکر است در مصرف انجیر به دلیل کالری بالا نباید زیاده روی کرد.

 خواص برخی از پرطرفدارترین میوه های خشک شده:

انبه خشک شده محتوی مواد مغذی و تقویت کننده روده است که هضم آن، بسیار آسان بوده و مصرف این میوه برای افراد دارای سوء هاضمه به علت داشتن مقادیر زیادی ویتامین C و آهن بسیار مفید می باشد. جالب است بدانید 100 گرم انبه 15% نیاز روزانه بدن به ویتامین A که برای تضمین سلامت چشم ها و تقویت قوه بینایی لازم است را تامین می کند.

آلو شابلون خشک شده مسهلی طبیعی می باشد و تاثیر مثبت در جلوگیری از پوکی استخوان دارد. این میوه یکی از منابع غنی پتاسیم است. تحقیقات انجام شده در سال های اخیر تأثیر پتاسیم را در کاهش فشارخون نشان داده است. با توجه به این که آلو خشک شابلون حاوی سدیم  کمی می باشد، مصرف متعادل آن در کنترل فشارخون و تعدیل غلظت خون بسیار موثر است. نکته جالب این است که آلو خشک شابلون اثر ملیّنی بیشتری نسبت به آلوی تازه دارد.

https://www.asriran.com/fa/news/377155/%D9%81%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D9%85%DB%8C%D9%88%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%B4%DA%A9-%D8%B4%D8%AF%D9%87

 

https://bazdeh.org/%D9%81%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D9%85%DB%8C%D9%88%D9%87%E2%80%8C-%D8%AE%D8%B4%DA%A9-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA%DB%8C/

 

http://namnak.com/%D9%85%DB%8C%D9%88%D9%87-%D8%AE%D8%B4%DA%A9.p68012

خواص زعفران

گیاه زعفران دارای خواص متعددی برای سلامتی است. برخی از مهمترین خواص زعفران و مزایای زعفران عبارت است از: توانایی بهبود سلامت تنفس، بهینه سازی سیستم گوارش، از بین بردن درد، بهبود الگوهای خواب، کاهش خونریزی، تقویت سلامت قلب، افزایش گردش خون، پیشگیری از دیابت، تقویت استخوان ها و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن.

 

خواص دارویی زعفران

زعفران حاوی بیش از 150 ترکیب مختلف از جمله کاروتنوئیدها، سافرانال، کروسین، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد بیوشیمیایی است. همچنین در زعفران مواد معدنی و ویتامین هایی که برای سلامتی انسان ضروری هستند وجود دارد.

در ادامه با کشمون همراه باشید تا در مورد خواص زعفران و خواص دارویی زعفران بیشتر بخوانیم.

خواص زعفران: افزایش ایمنی بدن

اگرچه مردم اغلب به ادویه هایی مانند زعفران به چشم طعم دهنده ی مواد غذایی نگاه می کنند، اما این نوع ادویه جات دارای مقدار زیادی مواد مغذی ویژه با خواص فراوان هستند.

یکی از خواص زعفران افزایش ایمنی بدن است. زعفران مقداری ویتامین C یا همان اسید اسکوربیک دارد که برای سلامتی انسان مهم است. همه می دانیم که گلبول های سفید اولین خط دفاعی بدن در برابر بیماری هستند. ویتامین ث یا همان اسید اسکوربیکی که در زعفران وجود دارد، روند تولید گلبول های سفید خون را افزایش می دهد؛ [ منبع ]

با افزایش گلبول های سفید خون، سیستم دفاعی و ایمنی بدن تقویت می شود.

 

خواص زعفران: افزایش گردش خون

زعفران می تواند به عنوان تقویت کننده انرژی، موثر عمل کند و با افزایش گردش خون، سوخت و ساز بدن را افزایش دهد. غلظت بالای آهن به این معنی است که زعفران گلبول های قرمز خون شما را افزایش می دهد که در نتیجه با رساندن اکسیژن به اندام های بدن، باعث افزایش گردش خون می شود. [ منبع ]

 

خواص زعفران: محافظت از سلامت قلب

یکی از اهداف برتر در سلامت انسان امروز، بهبود سلامت قلب است. یک راه ساده برای محافظت از سلامت قلب، مصرف مواد دارای پتاسیم مانند زعفران است. [ منبع ]

پتاسیم یک گشادکننده ی عروق بدن است و باعث جلوگیری از افزایش فشار خون و فشار روی شریان ها می شود. این اتفاق باعث محافظت از قلب شده و می تواند حملات قلبی و سکته مغزی را از بین ببرد.

 

خواص زعفران: کنترل دیابت

دیابت یکی از خطرناک ترین و گسترده ترین شرایط در دنیای امروز ما است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از خواص زعفران که دارای اهمیت زیادی است، کنترل دیابت است.

اگر از بیماری دیابت رنج می برید، بهتر است که از زعفران استفاده کنید. سطوح قابل توجه منگنز که در زعفران وجود دارد، می تواند به بدن شما کمک کند تا سطح قند خون خود را بهینه سازی و کنترل کند. [ منبع ]

 

 

 

خواص زعفران: کاهش اضطراب

یکی از خواص زعفران که بسیار شناخته شده و معروف است، از بین بردن افسردگی خفیف و بهبود خلق در کسانی است که به طور منظم آن را مصرف می کنند. [ منبع ]

بسیاری از ترکیبات فعال زعفران بر روی سیستم غدد درون ریز تاثیر می گذارند و می توانند به آزاد سازی هورمون های مفید که سلامت ما را حفظ می کنند، کمک کنند. زعفران توسط سازمان های تحقیقاتی متعددی به عنوان یک گیاه ضد افسردگی طبیعی مورد ستایش قرار گرفته است.

 

خواص زعفران: تقویت قدرت استخوانی

برخی از مواد معدنی و ترکیبات آلی زعفران، سبب جذب مواد مغذی بهینه به ویژه کلسیم می شوند. با به حداکثر رساندن مقدار جذب کلسیم از غذا، بدن فرصتی بهتر برای بهبود تراکم مواد معدنی استخوان به دست می آورد و باعث جلوگیری از شروع بیماری هایی مانند پوکی استخوان و دیگر بیماری های مربوط به سنین پیری می شود

 

ارزش غذایی زعفران

زعفران چاشنی و رنگ دهنده غذا می باشد زعفران موجب کاهش چربی و کلسترول خون می گردد. زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است. از گیاه زعفران در درمان بیماری آسم، بیماریهای پوستی، بیماری های چشم، عفونت ادراری، یرقان، پیش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شکم، درمان معده درد و درمان کم خونی استفاده می شود.

زعفران به هضم غذا کمک می کند و تقویت کننده معده می باشد و به عنوان مسکن بویژه در دردهای لثه کاربرد دارد.

 

انواع خواص زعفران:

تسکین دردهای شکمی

از دیرباز تاکنون به دلیل خواص زعفران برای زنان، دم کرده ی زعفران برای دردهای متوسط تا شدید شکمی و قسمت فوقانی شکم موثر است. از دم کرده این گیاه برای منظم کردن عادت ماهیانه و کاهش خونریزی در این دوران استفاده می‌شد. همچنین یکی دیگر از خواص زعفران برای زنان کاهش دردهای قاعدگی و منظم‌کردن عادت ماهیانه است.

از دیگر خواص زعفران برای زنان و مردان، تسکین دردهای شکمی مربوط به غشای روده بزرگ است.

 

زعفران گیاه ضد افسردگی

مصرف زعفران در پیشگیری از بروز افسردگی موثر است. بر اساس تحقیقات امروزی نیز نتیجه گرفته شده است که زعفران دارای خواص ضد افسردگی است و این در حالی است که بر اساس تب سنتی به زعفران خواص فرح بخشی و خنده آوری نیز نسبت داده اند. بر طبق نتایج این تحقیقات استفاده از زعفران در غذا و نوشیدن حداقل یک فنجان چای زعفران برای تمدد اعصاب توصیه می شود. زعفران افزایش دهنده تمرکز حواس است و در پیشگیری از آلزایمر و پارکیسون موثر می باشد زعفران در درمان دردهای عصبی و کم خوابی موثر می باشد.

 

سلامت قلب با چای زعفران:

بر طبق مطالعات انجام شده، گزارش شده است که چای زعفران از تجمع کلسترول در رگ ها جلوگیری می کند و به این ترتیب از بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

 

زعفران عامل پیشگیری از کاهش دید در سالخوردگی

بر اساس تحقیقات مرکز دانشگاهی ایتالیا زعفران در تنظیم کارکرد سلولهای بینایی موثر است و سلولهای بینایی را در مقابل آسیب ها محافظت می کند و از پیشرفت بیماریهای چشم جلوگیری می کند و موجب احیای سلول های آسیب دیده چشم می شود. زعفران در درمان اختلالات لکه زرد شبکیه که در سنین سالخوردگی ایجاد می شود موثر است. مصرف زعفران در رژیم غذایی از پیشرفت بیماری های ژنتیک چشم جلوگیری می کند و به همین علت مصرف متعادل آن به سالخوردگان و افراد مبتلا به بیماری های چشم توصیه می شود.

 

فواید فوق العاده زعفران که ممکن است ندانید!

زعفران گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع 10 تا 30 سانتی متر است. از وسط پیاز و یا قاعده ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج می شوند. از وسط برگ ها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی می شود. گل ها دارای 6 گلبرگ بنفش رنگ هستند که ممکن است در بعضی واریته ها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند.

گل ها دارای 3 پرچم و یک مادگی منتهی به کلالهٔ سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است. قسمت مورد استفاده این گیاه، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ می باشد.

زعفران که لقب ادویه طلایی را به خود اختصاص داده است تاریخچه 3هزار ساله دارویی دارد. این ادویه بومی کشورهای اروپایی و آسیایی است و اغلب در اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، یونان، ایران، چین و هند یافت می شود. زعفران دارای خواص متعددی استزعفران متعلق به خانواده زنبق است و از هزاران سال پیش استفاده های خیلی زیادی ازش میشده. در زمانهای خیلی دور به عنوان یک درمان برای سرفه، سرماخوردگی، بیماری های معده، بی خوابی، خونریزی رحمی و بیماری های قلبی و نفخ و … استفاده میشده.

انواع زعفران و تشخیص زعفران اصل و خالص

برای اینکه مطمئن باشید زعفران اصل و خالص می خرید، باید زعفران کامل بخرید و دور خرید زعفران های آسیاب شده را خط بکشید. معمولا زعفران های آسیاب شده به دلیل مخلوط بودن با گلرنگ، رنگ و عطر کمتری نسبت به گل اصلی زعفران دارند و گاهی به دلیل همین قیمت کمتر، مشتری را به سمت خود می کشانند. به طور کلی، بهترین نوع زعفران زعفرانی است که به آن «دخترپیچ» می گویند. این زعفران، صددرصد طبیعی است و سر ریشه آن دست نخورده و مانند رشته ای نخ قرمز است که پایین آن سفید و نیمه بالای آن قرمز است. برای اینکه بتوانید زعفران را خوب پودر کنید و خرده های آن را هم از دست ندهید، باید دور آسیاب های بزرگ و کوچک را خط بکشید و آن را دستی پودر کنید.

خواص زعفران

برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و افزایش اشتها مفید است.

از آن جا که طبیعت گرم دارد، سرفه و سرماخوردگی را درمان می کند.

نفخ و اسید معده را از بین می برد.

به شیر ولرم زعفران اضافه کنید و قبل از خواب بخورید تا خواب راحت داشته باشید.

زعفران حل شده در شیر، خشکی و خارش پوست را از بین می برد.

از آن جا که به گردش خون کمک می کند، اختلالات کلیه، مثانه و کبد را درمان می کند.

از درد قاعدگی می کاهد.

علاوه بر تصفیه خون، خاصیت ضدالتهابی نیز دارد.

ماساژ دادن لثه با آب زعفران، التهاب و زخم دهان را از بین می برد.

بررسی های اخیر نشان می دهد که زعفران دارای خاصیت ضدسرطانی است.

با اضطراب و افسردگی مقابله می کند.

استفاده موضعی از زعفران، زخم و سوختگی ها را سریع تر بهبود می بخشد.

برای کاهش دادن کلسترول خون بسیار موثر است.

کارتنوئید موجود در آن از بروز تومورهای پوستی پیشگیری می کند ودردهای آرتریت را تسکین می بخشد.